Друсани картофи с подправки

БарфиБарфиНовак
05/06/2012
"Резонно беше да се очаква, че след друсан кебап има и друсани картофи. Опитайте, защото няма как да не ви харесат "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 966
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресните картофи се измиват и почистват добре, след което се подсушават.

Олиото се загрява в дълбок незалепващ тиган с капак.

Сопват се картофите и се похлупват плътно с капака.

Запържват се на средна степен на котлона, като често тиганът се раздрусва, за да се запържат равномерно.

Оставете да се готвят 20 минути, раздрусвайки често и след това вижте дали са омекнали.

Добавете към сготвените вече картофи маслото, счукания чесън и всички останали подправки.

Слага се пак капака и се раздрусва леко за 2-3 минути на слаб огън.

Поднесете готовите друсани картофи с подправки с малко настърган кашкавал по желание.

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
никнай
никнай
08.02.2016 20:46
Сурови картофи няма шанс да станат готови за 20 минути в тигана - особено на средна температура.
Незнам какво правиш с толкова много и разновидни подправки някой от които дори не са съвместими?
0
0