Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Пълнен лук»Лук с плънка от шунка и гъби

Лук с плънка от шунка и гъби

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
2965906
Лук с плънка от шунка и гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Ретро кулинарна идея, от която веднага ще се възползваме"

Необходими продукти

  • лук - 4 големи глави
  • шунка - 100 г
  • гъби - 100 г
  • домати - 2 бр.
  • масло - 50 г
  • кифли - 2 бр.
  • прясно мляко
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете вода със сол и сварете за 10 минути измитите глави лук. Извадете, подсушете и издълбайте, след което обелете лука.

Попарете доматите във вряща вода и ги обелете. Нарежете ги ситно.

Запържете в една част от маслото скълцаната вътрешност на лука, добавете нарязаните гъбки, доматите и задушете, докато се сгъсти.

В млякото накиснете кифлите /или хляб/, намачкайте и разбъркайте с нарязаната ситно шунка, магданоза и сол на вкус. Тази смес сипете при лука. и напълнете издълбаните глави.

Изпечете ги до апетитен загар в умерено загряна фурна.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: