Кюфтета от лапад и коприва

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Кюфтета от лапад и коприва2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
"Вкусни кюфтенца от лапад и коприва, които са чудесни за един свеж обяд"

Необходими продукти

  • коприва - 500 г
  • лапад - 300 г, почистен
  • яйца - 3 броя
  • сирене - 150 г
  • кашкавал - 100 г
  • брашно - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарете копривата за около 5-10 минути с вряла вода и към края добавете почистения и нарязан лапад, който няма нужда от дълго бланширане.

Отцедете хубаво зеленолистните и при нужда отделете по-дебели дръжки от копривата.

Отделно разбийте яйцата, сиренето, настъргания кашкавал и добавете подправките на вкус.

Разбъркайте тази смес с копривата добре заедно и с брашното. Трябва да се получи гъста смес, от която лесно се оформят кюфтета.

Оформените кюфтета от лапад и коприва се пържат в немного сгорещена мазнина от двете страни. Охладете ги и ги поднесете с чесново-млечен сос.

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка: