Домашни милинки

EfrosiaEfrosia
Джедай
484
1k
10
1k
30/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне35 мин.
Готвене30 мин.
Общо65 мин.
Порции16 бр.
"Обичан вкус от детството, с който искаме да отгледаме и децата си!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топлата вода заедно със захарта и малко брашно. Получената каша оставете да шупне. След това към нея добавете солта, олиото и останалото брашно и замесете меко тесто.

Готовото тесто разделете на 16 парчета и във всяко се завива парче сирене, предвидено за плънка. Оформят се топчета и се подреждат на разстояние едно от друго го в подмазнена тава. С длан притискаме всяка топка, приплескваме така, че да няма вече разстояние.

Върху всяка топка направете малка вдлъбнатина и сложете по парченце масло. Покрийте тавата с кърпа и оставете милинките да втасат до удвояване на обема си.

За заливката натрошете сиренето и го разбъркайте с запърженото в мазнината брашно. Накрая сместа се овкусява със сол и се се охлажда.

Залейте я върху втасалите милинки и сложете да се пекат в предварително загряна фурна на 180 градуса. Домашните милинки трябва да придобият приятен златист загар.

Рейтинг

5 14
4 5
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка: