Парфе с желатин

Rositsa IvanovaRositsa IvanovaДарт Вейдър366147683
30/05/2012
"Тайната на перфектното парфе ще си остане тайна, защото го изяждаме прекалено бързо "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции3-4 бр.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 313
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата29
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете желатина в 150 мл от сока на компота. В отделен съд разбийте киселото мляко, захарта, пасираните кайсиите и сметаната.

Разтопете накиснатият желатин на водна баня без да завира - до втечняването му.

На тънка струйка излейте желатина при сместа и разбъркайте добре.

Плодовете за украсата подредете на дъното на форма за кекс или тавичка. Отгоре излейте сместа и сложете парфето в желатин за 4 часа в хладилник преди да поднесете.

Готовото парфе се потапя за кратко в съд с топла вода и веднага обръщаме внимателно върху поднос.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Дора Димова
Дора Димова
24.09.2014 17:25
А може ли да ми кажете, кога и къде се слага сладкото?
0
0