Начин на приготвяне
Агнешките пържоли леко се начукват и хубаво се поръсват със сол и прясно смлян черен пипер. Може да използвате и свински пържоли.
Соевият сос се разбърква с 60 мл олио и счуканите бахар и карамфил.
С тази смес се намазват равномерно пържолите, а ако остане - се излива върху месото, подредено в тава.
Тавата се покрива и месото се оставя да престои 2 часа на хладно.
След това в тавата се долива виното, покрива се с фолио и ястието се пече за 1:30 мин. в загряна на 200 градуса фурна.
Към края на печенето, почистеният и накълцан спанак се попарва за 1 минута в кипяща вода.
Отцежда се добре и се разбърква с маслото, сол и черен пипер на вкус. Поднася се агнешка пържола с гарнитура от спанак.