Картофена салата с люти чушлета

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
16
7985
23/05/2017
"Разкошна салата - вкусна и леко пикантна, която ви нашепва, че имате нужда от още едно питие "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо835
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • картофи - 1.4 кг розови
  • целина - 115 г нарязани стръкове
  • краставици - 55 г нарязани на кубчета (без семките)
  • зелен лук - 4 с.л. нарязан
  • фета - 4 с.л. натрошено
  • люти чушлета - 2 пресни
  • за соса
  • зехтин - 120 г Екстра Върджин
  • майонеза - 2 с.л.
  • дижонска горчица - 2 с.л.
  • винен оцет - 2 с.л. бял
  • чесън - 2 счукани скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите, като по-дребните картофчета разполовите, а по-едрите нарежете на по 4-6 парчета. Сипете ги в тенджера, долейте вода до покриването им, добавете малко сол и ги сварете до готовност - за около 15-20 минути. Отцедете ги и оставете да изстинат.

В голяма купа разбъркайте картофите с нарязаните целина, краставица и лук.

За соса разбъркайте зехтина, майонезата, горчицата и объркайте с него салатата, като добавите скълцания зелен лук, натрошената Фета, почистените от семки и нарязани ситно люти чушки, оцета и счукания чесън.

Уникално вкусна салата!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар