Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пълнени патладжани с извара и орехи

Пълнени патладжани с извара и орехи

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Пълнени патладжани с извара и орехи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3-4

Необходими продукти

  • патладжани - 500 г
  • моркови - 1 - 2 броя
  • извара - около 250 г
  • пармезан - 40 г
  • орехи - 80 натрошени
  • зехтин - 3 с.л.
  • майорана - 2 стръкчета
  • босилек - 1 стръкче
  • галета - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните, разрежете ги по дължина и издълбайте вътрешността. Посолете патладжаните и ги оставете да се отцедят от горчивия сок. След това двете части патладжан се изплакват и подсушават.

Вътрешността на патладжаните накълцайте ситно и сложете да се изпържи в малко сгорещена мазнина заедно с настърганите едро моркови.

Разбъркайте след това с изварата, орехите и подправките, а накрая разбъркайте и с настъргания пармезан.

Лодките патладжани бланширайте в кипяща вода и ги оставете да се отцедят. Напълнете ги с плънката, подредете в подмазнена тава и ги сложете да се пекат за 25 минути в загряна на 200 градуса фурна.

Рейтинг

4.1
53
42
32
20
10
Дай твоята оценка: