Механджийско гювече

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Механджийско гювече2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • чушки - 2 броя
  • домати - 2 броя
  • чесън - 4 скилидки
  • чубрица - ронена, на вкус
  • сол
  • зехтин
  • зелен лук - 4 стръка
  • свинско месо - 200 - 300 г бут
  • босилек - сушен
  • яйца - 2 - 3 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете почистените зеленчуци, объркайте ги с подправките и зехтин и оставете да престоят така 30 минути.

Месото, нарязано на кубчета, поръсете с малко сол и черен пипер и босилек и сложете да се запържи в сгорещено олио.

В 2-3 гювечета се слагат равни части от свинското, зеленчуците и се похлупват.

Сложете механджийските гювечета да се пекат на силна фурна за 30 минути.

Яйцата се разбиват и се разпределят на равни части в гювечетата със свинско. Запичат се за около 5 минути без капак.

Поднесете готовите гювечета със свинско и чушки заедно с хляб по механджийски.

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: