Сочни кюфтета

EfrosiaEfrosia
Джедай
479
958
10
1k
23/03/2020
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 106
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кайма - 1 - 1, 5 кг смес (свинско + телешко)
  • картофа - 3 - 4 броя средни
  • лук - 4 глави, не много големи
  • хляб - 2 филии, по - дебели
  • яйца - 1 брой
  • прясно мляко
  • сол
  • черен пипер
  • кимион - смлян на вкус
  • бахар - 2 - 3 зърна смлян
  • горчица
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете много ситно картофите и лука или ги пуснете в кухненски робот. Накиснете натрошения хляб в голяма купа в прясно мляко, колкото да го покрие леко и оставете да попие и бухне.

Без да изстисквате хляба, добавете към него каймата, както и яйцето, наситнените картофи и лук, сол, черен пипер, кимиона, бахара и горчицата. Хубаво омесете каймата с 1 с.л. олио и оставете в хладилника за 10 минути да почине.

След това загрейте немного мазнина в тиган и с навлажнени ръце оформяйте у пускайте да се пържат кюфтетата от кайма и картофи.

Като се запържат от едната страна, се обръщат и се покрива тигана с капак, за да се позадушат и да се получат сочни и меки кюфтенца.

Ако продуктите за кюфтетата са много, може да намалите дозата за сочните кюфтета. Идеални са за обяд със свежа салата.

Рейтинг

5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Пепа
Пепа
17.08.2013 11:20
Според мен картофите трябва да са сурови
0
0
dimiter
dimiter
16.08.2013 21:32
Картофите варени ли са
0
0