Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Зрял фасул по карибски

Зрял фасул по карибски

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Зрял фасул по карибски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Ако ще е боб - да е вкусен, по карибски. Опитайте и дайте един лайк за страхотната кулинарна идея"

Необходими продукти

  • боб - 450 г шарен
  • вода - 120 мл
  • зехтин - 2 с.л.
  • свинско месо - 350 г (предварително изпечено на скара)
  • сос за скара - 240 мл готов
  • бахар - 1 ч.л. смлян
  • черен пипер
  • сол - 2 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки (счукани)
  • лук - 2 глави (ситно нарязани)
  • чушки - 1 бр. червена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрйте олиото в подходящ тиган на умерен огън и добавете нарязаните лук и чушка, както и счукания чесън. Пържете около 5 минути или до омекване. Смесете боба с лучената смес и добавете водата.

Щом водата заври, намалете огъня и варете на тих огън, като от време на време разбърквате, за да не загори. Варете до омекването на фасула.

Прибавете солта, черния пипер и бахара. След това с непрекъснато бъркане добавете месото и соса за скара.

Оставете ястието да поври още 5 минути докато зърната на боба станат съвсем меки.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: