ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитени Торти»Бисквитена торта със сметаново-карамелен крем

Бисквитена торта със сметаново-карамелен крем

EfrosiaEfrosia
Джедай
5071k112k
Бисквитена торта със сметаново-карамелен крем
21/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Време е за една малко по-различна, но не по-малко вкусна бисквитена торта"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете 1/2 от захарта за крема в тенджера на котлона да се карамелизира. Щом се получи светъл и гладък карамел, започнете да наливате 700 мл от топлото прясно мляко и бъркайте, докато карамелът напълно се разтвори в млякото. Объркайте с останалата захар.

Отделно разбийте добре яйцата заедно с брашното, ванилията и останалото прясно мляко. При непрекъснато бъркане излейте тази смес към карамеленото мляко на котлона и бъркайте крема до сгъстяване.

След това го оставете да се охлади напълно. Разбийте сметаната на гъст крем и добавяйки лъжица по лъжица от крема продължавайте да биете и съединете двете смеси.

Сипете малко от крема на дъното на прaвоъгълна тава. Потапяйте бисквитите в прясното мляко с ванилията и подреждайте ред, отгоре крем и така до изчерпване на продуктите.

Най-отгоре намажете с крем, загладете и направете украса по желание. Сложете бисквитената торта със сметаново-карамелен крем за 1 нощ в хладилник преди да поднесете.

Рейтинг

4.4
517
411
35
20
10
Дай твоята оценка: