Мариновани ребърца на скара

Бай СтавриБай СтавриНовак
19/05/2012
"Ние отиваме да загреем скарата, а вие наглеждайте тези мариновани ребърца! После ще ги хапнем заедно "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо58 878
  • Преглеждания за месеца163
  • Преглеждания за седмицата38
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свински ребърца - 1 кг
  • За маринатата
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 1 брой + 4 с.л. доматено пюре (гъсто)
  • оцет - 4 с.л. винен
  • захар - 4 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. + 2 - 3 щипки лют
  • черен пипер - прясно смлян, на вкус
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте ситно лука и чесъна и сложете да се запържи в мазнината. Добавете ситно нарязания домат, доматеното пюре, оцета, меда.

Разбъркайте и посолете на вкус. Добавете черен и червен пипер, захарта и горчицата и оставете да къкри за 5-10 минути.

Така приготвения сос пасирайте до еднородна смес. Сипете нарязаните свински ребърца в голям плик, полейте соса, затворете плика и хубаво раздрусайте. Оставете в хладилника за 1 нощ.

На следващия ден изпечете свинските ребърца на загряна намазнена скара, като от време на време с помощта на четка ги мажете с маринатата.

Поднесете мариновани ребърца на скара със свежа салата.

Рейтинг

5 14
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Боян
Боян
16.05.2013 21:28
бай Ставри, ти си кулинарен талант!
6
0