Начин на приготвяне
Почистете добре пъстървата, измийте я и я подсушете. Натъркайте я със сол u черен пипер.
Сложете я в намазнена тава върху кръгчета нарязан кромид. Полейте с прясно изцеден лимонов сок. Отгоре поръсете натрошения дафинов лист, мащерката, розмарина и магданоза.
Залейте с бялото виното, покрийте с фолио и оставете да престои така за 2 часа. След това полейте със зехтина и отново сложете фолиото.
Пъхнете ароматната пъстърва на фурна за да се пече в предварително загряна на 180 градуса фурна за около 25 минути.
Извадете пъстървата и прецедете соса от тавата. Сложете го на котлона и го разбъркайте с тел с маслото и брашното.
Щом се сгъсти, снемете от котлона и при нужда овкусете със сол и черен пипер.
Поднесете ароматната пъстърва на фурна, полята със соса и поръсена с малко накълцан магданоз.
Коментари