Песто от лапад

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
561
10
1k
17/12/2019
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 302
  • Преглеждания за месеца138
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът се почиства и накъсва на дребни парчета. Слага се в кухненски робот или блендер заедно с 4-5 с.л. вода, смлените орехи, чесъна, сусама и сол на вкус.

Пасира се до получаване на гладка смес и през отвора на робота се долива зехтина постепенно.

Щом се получи еднородна маса, пестото от лапад се премества в подходящ съд или буркан и се обърква с настъргания Пармезан.

Поднася се върху препечена филийка, сухари или брускети. За да запазите максимално витамините в лапада, е добре да направите пестото в дървено хаванче, но отнема много повече време и усилия.

Рейтинг

5 3
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Роси
Роси
26.04.2013 22:03
ФАНТАЗИЯ,ГОЛЯМА ВКУСОТИЯ!
1
0