Песто от лапад

EfrosiaEfrosia
Джедай
468
735
10
1k
17/12/2019
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 361
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът се почиства и накъсва на дребни парчета. Слага се в кухненски робот или блендер заедно с 4-5 с.л. вода, смлените орехи, чесъна, сусама и сол на вкус.

Пасира се до получаване на гладка смес и през отвора на робота се долива зехтина постепенно.

Щом се получи еднородна маса, пестото от лапад се премества в подходящ съд или буркан и се обърква с настъргания Пармезан.

Поднася се върху препечена филийка, сухари или брускети. За да запазите максимално витамините в лапада, е добре да направите пестото в дървено хаванче, но отнема много повече време и усилия.

Комплект изискани стъклени сосиери 2 бр.
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Комплект изискани стъклени сосиери 2 бр.
8.00 лв.
Виж ››

Има само един начин гостите ви да оценят соса, който сте приготвили, подобаващо и той е да го поднесете в тези стъклени сосиери.

Рейтинг

5 3
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Роси
Роси
26.04.2013 22:03
ФАНТАЗИЯ,ГОЛЯМА ВКУСОТИЯ!
1
0