Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Телешки пържоли с розмарин

Телешки пържоли с розмарин

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Телешки пържоли с розмарин2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Крехко телешко с аромат на розмарин - романтична и много вкусна покана за обяд, която ще приемете с удоволствие"

Необходими продукти

  • телешки пържоли - 6 бр. с кост (всяка по около 230 г)
  • зехтин - 120 мл
  • червено вино - 60 мл
  • чесън - 4 големи скилидки
  • морска сол - 1/2 ч.л.
  • розмарин - 1.5 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • розмарин - пресни стръкове
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте в тавичка зехтина, розмарина, виното, чесъна, пипера и солта. Добавете в тавичката пържолите, разбъркайте, за да се покрият добре с маринатата.

Оставете да престоят на стайна температура за около час или сложете в хладилник за 4 часа. Загрейте скарата на среден огън. Отцедете пържолите от маринатата, овкусете ги със сол и пипер.

Печете според предпочитанията - дали обичате по-препечени или по-сурови. Украсете с пресни стръкове розмарин и поднесете.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: