Маков кекс

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
559
10
1k
12/12/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 875
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • нишесте - 200 г пшеничено с вкус на банан или натурално
  • бакпулвер - 1 брой
  • ванилии - 2 броя
  • олио - 4 с.л.
  • мак - 4 с.л. или повече по желание
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта.

Постепенно добавете пшеничено нишесте размесено с бакпулвера и ванилията.

Накрая объркайте с олиото и мака.

Сипете кексовата смес в намазана с масло и набрашнена кексова форма с дупка по средата.

Сложете да се изпече в предварително нагряна фурна на 180 градуса фурна за около 35 минути.

По желание поднесете готовия маков кекс, поръсен с пудра захар.

Макът става не само за сладки кексове с яйца. Може да го добавите и към солен кекс със сирене.

Рейтинг

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар