Картофена супа с гъби

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Картофена супа с гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Толкова нежна, толкова ароматна - апетитна картофена кремсупичка"

Необходими продукти

  • картофи - 2 - 3 бр.
  • гъби - 300 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • бульон - 5 - 6 с.л. зеленчуков
  • мазнина - 2 - 3 с.л. растителна
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • копър
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете гъбите и ги сложете във вряща подсолена вода. Варете докато омекнат. Нарежете картофите и ги добавете към гъбите, залейте с горещия бульон.

В отделен съд загрейте мазнината и запържете лука и чесъна. Добавете моркова и щом и той омекне, добавете сместа към супата.

Сложете дафиновия лист, овкусете със сол и пипер.

Варете до готовност, извадете дафиновия лист и сервирайте супата с пресен копър.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: