Киш с киселец

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
552
10
1k
07/12/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 201
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички продукти за тестото и започнете да ги мачкате с пръсти, а после замесете меко хомогенно тесто. Завийте го в свежо фолио и оставете в хладилника за 30-40 минути.

След това разстелете тестото равномерно в намаслена тава, като покривете и стените. Сложете да се пече в умерена фурна до зачервяване.

През това време се заемете с плънката. Бланширайте за кратко в кипяща подсолена вода ситно нарязания лапад.

Разбийте добре яйцата, добавете натрошеното сирене и нарязаната на ситно шунка, магданоза и черен пипер на вкус. Прибавете лапада и разбъркайте добре.

Подредете върху запечения блат шайби домат (а може и да го нарежете ситно в плънката), изсипете плънката отгоре, поръсете с настъргания кашкавал и сложете киша с лапад да се запече до готовност.

Вкусен пролетен киш! Ако не обичате месо, може да приготвите и само киш със зелении, без да слагате шунка.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар