Гювечета с кайма

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3228k
17/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Бърза идея за гювечетеа за обяд или вечеря, която често-често ще приготвяте!"

Необходими Продукти

  • олио - 100 мл
  • кайма - 500 г смес
  • лук - 2 глави
  • домати - 4 червени
  • чубрица - 1 ч.л. стрита
  • черен пипер - 1/2 ч.л. прясно смлян
  • сирене - 150 г
  • яйца - 4
  • кашкавал - 1 к.ч. настърган
  • магданоз - ½ връзка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и последователно запържете нарязания ситно лук, след него каймата, а щом се раздроби добавете обелените и настъргани домати.

Овкусете със сол, чубрицата и черния пипер. Разбъркайте добре и разпределете сместа в 4 гювечета.

Във всяко сложете равни части натрошено сирене и залейте със смес от разбитите яйца и настъргания кашкавал.

Сложете капаците и пъхнете да се пекат в умерена фурна за около 20-25 минути. Поднесете гювечетата с кайма с накълцан магданоз.

Рейтинг

4.9
513
42
30
20
10
Дай твоята оценка: