Свински бут с портокали

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
326
291
27/12/2012
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 363
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг парче от бут
  • портокали - 2 - 3 бр.
  • ром - 50 мл
  • олио - 150 мл.
  • масло - 10 гр.
  • гъби - 300 гр.
  • керевиз
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото от бута се реже или начуква на по-тънък лист, поръсва се с подправки и се завива. Слага се в подходящ подмазнен със, като при нужда се връзва, за да стои цяло.

Залива се със сока на 2 портокала и рома и се оставя да престои 2 часа.

Пече се на фурна, като от време на време се сипва по малко от течността в тавата. Ако започне да прегаря, сложете фолио.

Към края на печенето подредете резените от 2 портокал отгоре и запечете за кратко.

От задушените керевиз и гъби се прави гарнитура, която се поднася със свинското.

Рейтинг

5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар