Агнешко печено в гювеч

Боги
Боги
Новак
28/04/2019
"Такова великолепно агнешко не се нуждае от реклама, а само от подходяща гарнитура и гладна компания "
Приготвяне25 мин.
Готвене100 мин.
Общо125 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 201
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте лимоновия сок, зехтина, 2 с.л. червен пипер, мащерката, салвията, розмарина, солта и черният пипер. С тази смес намажете парчетата агнешко или едно цяло парче. Оставете да се овкуси за 1 нощ в покрит съд.

Накълцайте ситно пресния лук и джоджена и ги сипете в гювеча. Отгоре сложете агнешкото, разпределете парченца масло и долейте 1 ч.ч. вода и 1 ч.ч. вино (или само вода).

Сложете капака на пръстен гювеча и сложете да се пече в умерена фурна за 1 час. Извадете след това от фурната и прибавете предварително измития ориз заедно с 1-2 ч.ч. гореща вода към агнешкото печено.

Сложете капака на гювеча с агнешко и върнете във фурната за 40-45 минути.

Вкусно агнешко печено с ориз - не може да му устоите!

Не чакайте специален повод, за да приготвите Агнешко печено в гювеч!

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар