Агнешко печено в гювеч

БогиБогиНовак
28/04/2012
"Такова великолепно агнешко не се нуждае от реклама, а само от подходяща гарнитура и гладна компания "
Приготвяне25 мин.
Готвене100 мин.
Общо125 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 998
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте лимоновия сок, зехтина, 2 с.л. червен пипер, мащерката, салвията, розмаринът, солта и черният пипер. С тази смес намажете парчетата агнешко или едно цяло парче. Оставете да се овкуси за 1 нощ в покрит съд.

Накълцайте ситно пресния лук и джоджена и ги сипете в гювеча. Отгоре сложете агнешкото, разпределете парченца масло и долейте 1 ч.ч. вода и 1 ч.ч. вино (или само вода).

Сложете капака на пръстен гювеча и сложете да се пече в умерена фурна за 1 час. Извадете след това от фурната и прибавете предварително измития ориз заедно с 1-2 ч.ч. гореща вода.

Сложете капака и върнете във фурната за 40-45 минути.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар