Начин на приготвяне
Разбъркайте лимоновия сок, зехтина, 2 с.л. червен пипер, мащерката, салвията, розмарина, солта и черният пипер. С тази смес намажете парчетата агнешко или едно цяло парче. Оставете да се овкуси за 1 нощ в покрит съд.
Накълцайте ситно пресния лук и джоджена и ги сипете в гювеча. Отгоре сложете агнешкото, разпределете парченца масло и долейте 1 ч.ч. вода и 1 ч.ч. вино (или само вода).
Сложете капака на пръстен гювеча и сложете да се пече в умерена фурна за 1 час. Извадете след това от фурната и прибавете предварително измития ориз заедно с 1-2 ч.ч. гореща вода към агнешкото печено.
Сложете капака на гювеча с агнешко и върнете във фурната за 40-45 минути.
Вкусно агнешко печено с ориз - не може да му устоите!
Не чакайте специален повод, за да приготвите Агнешко печено в гювеч!