ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Риба»Пържена Риба»Ароматна пържена пъстърва

Ароматна пържена пъстърва

EfrosiaEfrosia
Джедай
482
1k
10
1k
Ароматна пържена пъстърва
27/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции2
"Пържена пъстърва с пармезан, кой каза, че е зает и няма да дойде за обяд?"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 2 броя, филетирани
  • зехтин
  • масло
  • розмарин - 1 клонче пресен
  • подправки - 1 ч.л. за риба
  • царевично брашно
  • оризово брашно
  • галета
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол - 1 щипка
  • пармезан - 50 - 60 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филетата пъстърва натъркайте с подправка за риба.

Смесете по 1 лъжица цаевично, оризово брашно, галета и черен пипер, червен пипер, сол и настърган пармезан. Разбъркайте сместа и оваляйте добре филетата пъстърва в нея.

Загрейте маслото и зехтина заедно с клончето розмарин в тиган.

Слагайте рибните филета да се пържат първо от страната с кожата и после ги обръщайте.

Пържат се около 2 минути от всяка страна. Поднесете с дебел резен лимон пържената пъстърва.

Всякакви сезонни салати са също здравословна гарнитура за тази вкусна пържена риба.

Опитайте и вие Ароматна пържена пъстърва!

Рейтинг

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: