Лазаня със зеле

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
19
8110
27/12/2019
Приготвяне40 мин.
Готвене130 мин.
Общо170 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 503
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените зелки сложете да се варят на умерен огън за 1 час, като добавите във водата малко сол и лимонов сок, за да се запазят цветовете им. След това отделете листата на зелките.

Загрейте няколко с.л. мазнина и запържете накълцания праз и чесън. Щом поомекне, добавете каймата и бъркайте, докато се запържи. Овкусете с подправки.

Отделно сложете обелените картофи и морковите да се сварят, след което ги пюрирайте заедно и добавете подправки. От няколко с.л. мазнина и обелените и настъргани домати пригответе доматен сос, който трябва да ври, докато се посгъсти о го овкусете със сол и черен пипер.

В подмазнена тава наредете плътен пласт зелеви листа. Отгоре разпределете каймата, малко от доматения сос и морковеното пюре. Поръсете с настърган кашкавал и отново ред зелеви листа в тази безглутенова лазаня.

Редувайте зелени с червени листа в отделните пластове здравословна лазаня. В средния пласт при настъргания кашкавал поръсете и с настърганото синьо сирене.

Отгоре полейте приготвената лазаня с малко морковено пюре и доматен сос и сложете да се пече за около 1 час в умерено загряна фурна. 5 минути преди да извадите окончателно, поръсете с настърган кашкавал обилно и върнете да се запече. Лазанята със зеле е вкусна, леко охладена.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар