Соленки от картофи

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
2965906
Соленки от картофи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • картофи - 250 г
  • брашно - 250 г
  • масло - 125 г
  • кашкавал - 100 г
  • сол - 1 к.л.
  • яйца - 1 жълтък, за намазване
  • кренвирши - 2 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете почистените картофи да се сварят, след което ги обелете и ги намачкайте добре. Отгоре пресейте брашното, настържете маслото и кашкавала и добавете солта. Омесете от всичко това тестото и го сложете за 10 минути в хладилника.

Разделете тестото на 2 части и всяка разточете на кора с дебелина около 5 мм. Нарежете с нож или накъдрен резец всяка на 4 диагонала, за да се получат триъгълници. Завивайте ги като класически солени кифлички, като сложите по лентичка кренвирш във всяка и ги подреждайте в тава с хартия за печене.

Сложете соленките от картофи да се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 мин.

Оставете да се охладят соленките с кренвирш и поднесете.

Тези картофени соленки са подходящи за закуска. Но стават и за мезе на бира.

А кои са вашите любими соленки?

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Teo
Teo
Според мен нямя нужда от набухвател , тестото е с много масло.
28.08.2013 15:19
marry
marry
а набухвател?
28.08.2013 13:56