Домашна вита баница с мая по селски

Fat BertaFat Berta
Джедай
334
365
50
875
24/12/2019
"Никога не може да объркате вкуса на домашно витата баница с мая с някоя бледа имитация, повярвайте ни!"
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 740
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята с малко топличка вода и захарта. Оставете да втаса и добавете към нея яйцата, киселото мляко, водата и добавяйки брашно, замесете гладко и меко домашно тесто за баница. Покрийте и оставете да втаса на топло.

Разделете втасалото тесто на 6 части. Всяка част разточвайте, поливайте равномерно с разтопена мас или олио и поръсвайте с натрошено сирене на око.

Завивайте на рула, усуквайте ги и ги подреждайте в намазнена тава на охлюв. Оставете отново да втаса така приготвената вита баница.

Намажете домашната баница с яйце и останалата мас (ако има), и сложете да се пече в умерено загрята фурна.

Как ухае само Домашна вита баница с мая по селски!

Рейтинг

5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Krasimir Kasabov
Krasimir Kasabov
18.11.2017 11:17
Получи се добре,който очаква вкус на традиционна баница да допълни с яйца плънката и т.н.Поздрави над труда ви за рецептата!
0
0
Krasimir Kasabov
Krasimir Kasabov
18.11.2017 10:11
Много лесна и вероятно вкусна баница...снимки и резултати след малко :)
2
0