Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Студено консоме

Студено консоме

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
2965906
Студено консоме2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"За ценителите на изтънчената френска кухня - студено консоме"

Необходими продукти

  • говеждо месо - 350 г
  • моркови - 100 г
  • целина
  • пащърнак
  • магданоз - 100 г
  • лук - 25 г
  • магданоз - листа
  • целина - 50 г
  • дафинов лист - 1 г
  • черен пипер - 1 г
  • желатин - 25 г
  • домати - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете бульон от говеждото, 100 г моркови, целина и пащърнак, след което го прецедете.

Смесете предварително накиснатия във вода желатин и пресните домати, които сте изчистили от семенцата, с бульона. Варете 30-50 минути, след което добавете листенцата от магданоз и целината, зърна черен пипер и дафиновите лист.

След като бульонът се свари, прецедете го и го оставете да се изстуди.

Когато поднасяте, добавете в чашата с консоме нарязани на кубчета домати, предварително изчистени от кожата, леко задушени и охладени.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: