ezine.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Лесна баклава

Лесна баклава

Fat BertaFat Berta
Джедай
340
438
50
848
Лесна баклава
17/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции1 тава
"Баклава, която ще искате да излапате на един дъх"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете корите на 2 части. Корите от двете части намажете с разтопено масло. Върху всяка поръсете с част от разбърканите с канелата орехи и ги завийте на рула.

Всяко руло нарежете на еднакви колелца и ги подреждайте в намазнена тава. Залейте ги с масло и сложете да се пекат за около 1 час на 180 градуса загряна фурна. След това оставете да се охлади и изстиналата баклава залейте с горещия сироп.

Направете захарен сироп от захарта, 4 ч.ч. вода, които кипват за няколко минути, снемат се от котлона и се разбърква с ванилията и лимоновия сок.

Рейтинг

5 9
4 5
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: