Салата Цезар с пиле

Dark Angel
Dark Angel
Новак
12/04/2012
"И да кръстите салата на мое име, казал Цезар, преди да умре, ето го и резултатът "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 214
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • хляб - 1 чабата или 4 филии бял хляб
  • зехтин - 3 с.л.
  • пилешко месо - 2 броя пилешки гърди
  • маруля - 1 голяма зелена салата или Айсберг
  • За дресинга
  • чесън - 1 скилидка
  • аншоа - 2 рибки
  • пармезан - 50 г настърган
  • майонеза - 5 с.л
  • оцет - 1 с.л светъл, винен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо направете крутоните, като нарежете хляба на кубчета, сложите го в тава и го оваляте в зехтина и малко сол. Оставете да се пече на около 200 г за 8-10 минути.

Пилешките филенца леко посолете, натрийте ги със зехтин и ги запечете на скара или тиган с ребра за по няколко минути от всяка страна.

За дресинга пасирайте заедно почистения чесън, аншоата, 1/2 от пармезана, майонезата и оцета. Може и да намачкате продуктите, докато се получи дресинг с гъстотата на кисело мляко. При нужда го разредете с малко вода.

В 2 салатени чинии или купи накъсайте почистената маруля, добавете накъсаното запечено пилешко, поръсете с равни части крутони, полейте обилно с дресинга, поръсете с настърган пармезан и вашата салата Цезар е готова!

Рейтинг

5 6
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар