Ezine.bg»Рецепти»Салати»Салата Цезар»Вегетарианска салата Цезар

Вегетарианска салата Цезар

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Вегетарианска салата Цезар
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Кръстили сме я вегетарианска, но сме сигурни, че всички биха се влюбили в нея"

Необходими продукти

  • салата асберг - 260 г
  • тофу - 150 г
  • чери домати - 2 - 4 бр. за украса, по желание
  • препечени филийки - 4 бр. пълнозърнести
  • Дресинг
  • бадемово мляко - 80 мл
  • оцет - 30 г винен
  • зехтин - 30 г
  • каперси - 50 г
  • маслини - 50 г зелени, обезкостени
  • орехи пекан - 45 г
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - 1/2 ч.л. или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте под студена струя вода айсберг салатата. Оставете я да се отцеди добре и накъсайте. Към нея нарежете тофуто на кубчета или ленти.

Филийките пълнозърнест хляб натрошете, като предварително се убедите, че е подходящ за вегани.

Използвайте много сух хляб или го запечете, за да стане такъв. Разбира се, може да си заложите и на традиционния вариант с крутони.

Пригответе дресинга, като смесите всички продукти, описани за него и ги смелите в блендер, за да получите гладък сос.

Половината от соса Цезар за вегетариански вариант сложете при асберга. Добавете и парченцата тофу и разбъркайте, за да се овкусят.

Прехвърлете в салатиера, поръсете с останалия дресинг, хрупките от пълнозърнест хляб и разпоовени чери доматчета по желание.

Наистина, опитвайки тази салата Цезар, ще се зачудите кой вариант е по- добър - оригиналния или вегетарианския.

За мен е доста спорно и дори бих предпочела точно тази салатата Цезар, която може да се нарече и веган.

Желая ви добър апетит!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: