Начин на приготвяне
Измийте под студена струя вода айсберг салатата. Оставете я да се отцеди добре и накъсайте. Към нея нарежете тофуто на кубчета или ленти.
Филийките пълнозърнест хляб натрошете, като предварително се убедите, че е подходящ за вегани.
Използвайте много сух хляб или го запечете, за да стане такъв. Разбира се, може да си заложите и на традиционния вариант с крутони.
Пригответе дресинга, като смесите всички продукти, описани за него и ги смелите в блендер, за да получите гладък сос.
Половината от соса Цезар за вегетариански вариант сложете при асберга. Добавете и парченцата тофу и разбъркайте, за да се овкусят.
Прехвърлете в салатиера, поръсете с останалия дресинг, хрупките от пълнозърнест хляб и разпоовени чери доматчета по желание.
Наистина, опитвайки тази салата Цезар, ще се зачудите кой вариант е по- добър - оригиналния или вегетарианския.
За мен е доста спорно и дори бих предпочела точно тази салатата Цезар, която може да се нарече и веган.
Желая ви добър апетит!