Картофени тиганици

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Картофени тиганици2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.

Необходими продукти

  • картофи - 500 г
  • яйца - 1 брой
  • брашно 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • сирене - натрошено, за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, обелете и настържете картофите на едро ренде. Изстискайте излишната течност от тях и ги разбъркайте с яйцето, брашното и сол на вкус.

Загрейте мазнина в тиган и пускайте по една лъжица от сместа, като притискате с лъжицата, за да станат плоски.

Изпържете картофените тиганици до златист цвят. Поднесете ги поръсени с запържено с малко горещо олио сирене.

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: