Картофени тиганици

EfrosiaEfrosia
Джедай
468
736
10
1k
11/04/2012
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 587
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • картофи - 500 г
  • яйца - 1 брой
  • брашно 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • сирене - натрошено, за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, обелете и настържете картофите на едро ренде. Изстискайте излишната течност от тях и ги разбъркайте с яйцето, брашното и сол на вкус.

Загрейте мазнина в тиган и пускайте по една лъжица от сместа, като притискате с лъжицата, за да станат плоски.

Изпържете картофените тиганици до златист цвят. Поднесете ги поръсени с запържено с малко горещо олио сирене.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар