Вита баница с прясно и кисело мляко

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
601
959
511
13/03/2017
"Не ви е нужен повод, за да приготвите вкусна баница, както и за да я изядете "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 746
  • Преглеждания за месеца178
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме маслото и към него прибавяме олиото и 3 с.л. гореща вода.

Натрошаваме сиренето и го разбъркваме с прясното мляко, разбитите яйца, бакпулвера и содата разтворена в киселото мляко.

Взимаме корите две по две и между всяка намазваме с четка от мазнината, поръсваме от плънката и завиваме на не много стегнато руло.

Редим рулата в намаслена тава. Намазваме цялата баница с мазнината.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност. Вадим и покриваме с чиста кърпа за 10 минути.

Стилна кръгла тава с незалепващо покритие 30 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Стилна кръгла тава с незалепващо покритие 30 см
25.50 лв.
19.63 лв.
Виж ››

Без изгорели остатъци - поне не и в кръглата тава, която виждате пред себе си. С незалепващо покритие, компактни размери и интересна декорация, алуминиевата тава ще грабне сърцето ви на мига!

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар