Сълзици с плънка от орехи

Севда АндрееваСевда АндрееваДжедай1257176
09/03/2017
"Любимите на малки и големи бутер сладки, но в един по-ароматен и вкусен вариант с канела "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо558
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • бутер тесто - 1 опаковка, тънко
  • орехи - 1 шепа, смлени
  • захар - 5 с.л.
  • канела - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разстиламе бутер тестото върху покрита с домакинска хартия плоскост. Разрязваме го на две половинки.

Смесваме орехите, захарта и канелата и с тази смес покриваме двете части, като леко притискаме.

От двата края на всяко парче завиваме рулца, които трябва да се срещнат по средата.

Разрязваме рулцата на парчета с дебелина 1 см.

Подреждаме ги с плънката нагоре върху покрита с хартия тава и леко разтваряме, ако са прилепнали.

Печем на 200 градуса в топла фурна за десетина минути, докато порозовеят.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар