Пиле с ананас

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Пиле с ананас2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • пилешко месо - 600 г
  • ананас - 200 г обелен
  • лук - 2 глави сладък кромид
  • сол
  • черен пипер - млян
  • канела - 1 щипка
  • естрагон - 1 щипка
  • мед - 1 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • за гарнитурата
  • ориз - 300 г сварен
  • картофи - 600 г сварени
  • масло - 2 с.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото на хапки и сложете да се запържи в загряна мазнина, докато смени цвета си и добие приятен загар.

Добавете към него накълцания ситно лук и оставете да се запържи и той. След това добавете нарязания на парчета ананас, долейте виното и изчакайте да се поизпари алкохолът.

Прибавете меда и подправките на вкус, добре разбъркайте и оставете да се готви до готовност на пилешкото.

Пилето с ананас поднесете върху канапе от сварен и овкусен ориз или картофено пюре, приготвено от намачканите горещи сварени картофи с маслото и сол на вкус.

Рейтинг

3.8
52
42
31
21
10
Дай твоята оценка: