Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Кафяв сос за меса

Кафяв сос за меса

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Кафяв сос за меса2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Когато има само месо в чинията, нещо определено липсва, но когато има кафяв сос в чинията, всичко си идва на мястото"

Необходими продукти

  • брашно - 3 равни лъжици
  • бульон - от варенето на месо
  • масло - 50 - 60 г краве
  • сол - на вкус
  • черен пипер - млян на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното препечете до зачервяване в сух тиган на котлона, като непрекъснато бъркате.

Започнете да доливате към препеченото брашно бульон от варенето на месото, като непрекъснато разбивате.

Разредете соса до желаната гъстота и оставете да ври около 5 минути.

Щом свалите от котлона, разбъркайте го с маслото и подправете със сол и черен пипер.

Поднесете кафявия сос към варено или печено птиче месо или свинско печено.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Явно никой не я е пробвал или не се харесва щом няма коментари!
05.08.2024 20:48
1