Пролетна крем супа от коприва

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
561
10
1k
03/04/2012
"И в кухнята пролетта идва с аромат на коприва, на пролетна крем супа от коприва"
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо27 777
  • Преглеждания за месеца714
  • Преглеждания за седмицата69
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарете измитата коприва и я изплакнете. Сложете я заедно с нарязания морков, лук и чесън да врат с около 1, 2 л вода за около 10-15 минути.

Щом хубаво омекне, добавете подправките на вкус, снемете от котлона и пасирайте добре.

Добавете натрошеното сирене, което по желание може да замените с извара и отново пасирайте до получаване на гладка крем супа.

Отделно разбийте сметаната с миксер, така че да стане на сос. Поднесете купичка от пролетната крем супа от коприва, полята със сметана и по желание крутони.

Рейтинг

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар