Кекс с белтъци

IlariaIlaria
Новак
581
305
33
795
03/04/2012
"За най-пухкави резултати при приготвянето на кекс, ползвайте само белтъци - гарантиран резултат"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 655
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Разбийте до пухкав сняг белтъците, като постепенно добавяте захарта. На тънка струйка сипвайте олиото към белтъците при непрекъснато разбиване.

След това пак на тънка струйка долейте и портокаловия сок. Пресейте брашното с бакпулвер и се добавя внимателно към белтъчната смес.

Разбъркайте бавно и добавете настърганата портокалова кора. Сипете в намазнена форма и сложете кекса с белтъци да се пече в загрята на 175 градуса фурна.

По желание може да добавите шепа стафиди. Печенето отнема около 40 минути или докато прободената клечка излиза суха.

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Viktoria Shtiliyanova
Viktoria Shtiliyanova
30.05.2020 13:29
Готвих пиле със сос Фрикасе и ми останаха белтъците. Не исках да правя "целувки", нито майонеза, затова започнах да търся рецепта за нещо с белтъци, която да ми хареса. Попаднах на тази и беше "любов от пръв поглед". ? В крайна сметка, кексът се получи перфектно! Препоръчвам го с две ръце! Благодаря за рецептата! ?
0
0