Кекс с белтъци

ИларияИларияНовак1171205
03/04/2012
"За най-пухкави резултати при приготвянето на кекс, ползвайте само белтъци - гарантиран резултат "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 700
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте до пухкав сняг белтъците, като постепенно добавяте захарта. На тънка струйка сипвайте олиото към белтъците при непрекъснато разбиване.

След това пак на тънка струйка долейте и портокаловия сок. Пресейте брашното с бакпулвер и се добавя внимателно към белтъчната смес.

Разбъркайте бавно и добавете настърганата портокалова кора. Сипете в намазнена форма и сложете кекса с белтъци да се пече в загрята на 175 градуса фурна.

По желание може да добавите шепа стафиди. Печенето отнема около 40 минути или докато прободената клечка излиза суха.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар