Кекс с белтъци

IlariaIlaria
Новак
578
281
33
775
03/04/2012
"За най-пухкави резултати при приготвянето на кекс, ползвайте само белтъци - гарантиран резултат "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 082
  • Преглеждания за месеца138
  • Преглеждания за седмицата39
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте до пухкав сняг белтъците, като постепенно добавяте захарта. На тънка струйка сипвайте олиото към белтъците при непрекъснато разбиване.

След това пак на тънка струйка долейте и портокаловия сок. Пресейте брашното с бакпулвер и се добавя внимателно към белтъчната смес.

Разбъркайте бавно и добавете настърганата портокалова кора. Сипете в намазнена форма и сложете кекса с белтъци да се пече в загрята на 175 градуса фурна.

По желание може да добавите шепа стафиди. Печенето отнема около 40 минути или докато прободената клечка излиза суха.

Комплект 3 броя кръгли сладкарски форми с падащо дъно-23%
За страхотни сладкиши препоръчваме:
Комплект 3 броя кръгли сладкарски форми с падащо дъно
44.40 лв.
34.19 лв.
Виж ››

Време е да се развихрите в кухнята и да покажете майсторлък с нашите страхотни сладкарски форми.

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Viktoria Shtiliyanova
Viktoria Shtiliyanova
30.05.2020 13:29
Готвих пиле със сос Фрикасе и ми останаха белтъците. Не исках да правя "целувки", нито майонеза, затова започнах да търся рецепта за нещо с белтъци, която да ми хареса. Попаднах на тази и беше "любов от пръв поглед". ? В крайна сметка, кексът се получи перфектно! Препоръчвам го с две ръце! Благодаря за рецептата! ?
0
0