Кекс с белтъци

IlariaIlaria
Новак
59762531
Кекс с белтъци3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
"За най-пухкави резултати при приготвянето на кекс, ползвайте само белтъци - гарантиран резултат"

Необходими продукти

  • яйца - 7 белтъка (235 г)
  • захар - 200 - 250 г
  • брашно - 290 г
  • бакпулвер - 10 г
  • олио - 100 мл
  • портокали - 150 г портокалов сок + настърганата кора
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте до пухкав сняг белтъците, като постепенно добавяте захарта. На тънка струйка сипвайте олиото към белтъците при непрекъснато разбиване.

След това пак на тънка струйка долейте и портокаловия сок. Пресейте брашното с бакпулвер и се добавя внимателно към белтъчната смес.

Разбъркайте бавно и добавете настърганата портокалова кора. Сипете в намазнена форма и сложете кекса с белтъци да се пече в загрята на 175 градуса фурна.

По желание може да добавите шепа стафиди. Печенето отнема около 40 минути или докато прободената клечка излиза суха.

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Viktoria Shtiliyanova
Viktoria Shtiliyanova
Готвих пиле със сос Фрикасе и ми останаха белтъците. Не исках да правя "целувки", нито майонеза, затова започнах да търся рецепта за нещо с белтъци, която да ми хареса. Попаднах на тази и беше "любов от пръв поглед". ? В крайна сметка, кексът се получи перфектно! Препоръчвам го с две ръце! Благодаря за рецептата! ?
30.05.2020 13:29
2