Начин на приготвяне
Загрейте грила на висока температура. За да приготвите соса за рибата, измийте чушките и ги разполовете по дължина, като махнете семената им. Разрежете напречно лука на две.
Сложете го в грила, заедно с чушките (с люспите надолу) и необелените скилидки чесън. Запечете за 10-тина минути. Междувременно измийте лютата чушка, махнете семената и я накълцайте на ситно.
Нарежете хляба на кубчета, измийте лимона, след което настържете кората и изстискайте сока му. Когато омекнат зеленчуците, които пекохте, ги обелете и пасирайте заедно с лютата чушка, хляба, доматеното пюре и 3 с.л. от зехтина.
Добавете половината сок от лимон и кората. Пасирайте добре сместа, овкусете с черен пипер и сол. Прехвърлете соса в купа за сервиране.
Намазнете тиган с оставащата 1 с.л. зехтин и загрейте много силно. Овкусете рибните котлети със сол и черен пипер и ги запържете за 4-6 минути. Поръсете ги оставащите сок и кора и поднесете с лютия сос.