Ezine.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички със сьомга

Банички със сьомга

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Банички със сьомга2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Банички със сьомга и аспержи - една наистина царска закуска"

Необходими продукти

  • бутертесто - 2 кори
  • масло - 50 г
  • сьомга - 200 г (от консерва)
  • аспержи - 175 г (от консерва)
  • брашно - 25 г
  • прясно мляко - 225 мл
  • копър
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса.

Разбийте половината масло с брашното и млякото в тенджера на бавен огън и бъркайте, докато сместа заври и се сгъсти. Оставете да ври 1 минута и прехвърлете в купа.

Отцедете сьомгата от консервата и я прибавете към млечната смес.

Добавете аспержите и копъра, овкусете със сол и черен пипер.

Разтопете останалото масло.

Сложете корите бутер тесто една върху друга и изрежете 4 квадрата.

Намажете ги с маслото, разпределете върху тях равни части от рибата в средата и съберете краищата на панделки.

Намажете и външната част с масло и печете 12-15 минути.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: