ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Сладък Хляб»Великденски сладък хляб

Великденски сладък хляб

EfrosiaEfrosia
Джедай
5061k112k
Великденски сладък хляб
28/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тестото като към пресятото брашно добавите разтворената в малко топла вода и захарта мая. Разбърквайте постепенно и добавете яйцата, солта, рома, стафидите, нарязаните захаросани плодове и канелата.

Омесете добре тестото и го оставете да втасва на топло за около 6 часа. Прехвърлете тестото за хляба със стафидите в намазнена продълговата форма.

По желание го намажете с малко разбит с вода жълтък отгоре. Сложете Великденския сладък хляб да се пече за около 1 час в умерено загряна фурна.

Получава се сладък хляб, вариация на класически козунак.

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: