Начин на приготвяне
Смесете брашното с ванилия и бакпулвера. В друга купа разбъркайте с тел яйцето със захарта, прясно мляко, олиото и овесени ядки. Добавете брашняната смес и объркайте хубаво. Застелете продълговата форма за кекс или малка кръгла тавичка с хартия за печен и сипете кексовата смес.
Разбъркайте леко нарязаните ягоди със захарта, фините овесени ядки, леко натрошения корнфлейкс и канелата. Разпределете ягодовата смес върху сладкиша.
Сложете сладкиша да се пече в предварително загряна на 180-190 градуса фурна, докато се отлепи от стените. Проверете към края готовността с клечка за зъби.
Останалите 10 ягоди нарежете на тънки филийки и покрийте опечения сладкиш с тях, след като леко се охлади.