Начин на приготвяне
Разбийте киселото мляко, сметаната и захарта, докато захарта се разтопи и се получи пухкав крем. Разбъркайте с лимоновата кора. Оставете желатина предварително да набъбне, разтопете го, оставете да се охлади и го разбийте към крема.
Разтворете ванилията и лимоновия сок в студеното прясно мляко, в което трябва да потапяте за съвсем кратко всяка бишкота.
На дъното и стените на правоъгълна тавичка намажете малко от крема. Подредете 1 ред бишкоти, потапяйки в ароматното мляко. Сложете слой от крема и редете така до изчерпване на крема.
Отгоре завършете с крем и покрийте с алуминиево фолио. Сложете в хладилник за 1 нощ, за да стегне лимоновият сладкиш с бишкоти.
Коментари