Желирана торта с компот

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1257
17
6
04/02/2017
"С такава торта преяждането със сладичко ни е в кърпа вързано "
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 590
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме брашното и захарта, прибавяме ванилията, бакпулвера и нарязаното на парченца масло.

Започваме да го претриваме през пръсти, докато стане на трохи.

Прибавяме яйцето и замесваме ронливо бисквитено тесто, което притискаме по дъното и стените на форма с ринг и внимателно надупчваме многократно с вилицата и по ръба.

Печем блата в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-20 минути, докато стане златист. Вадим и охлаждаме.

Отделяме плодовете от компота, отцеждаме ги и ги редим върху студения блат.

Разтваряме желатина според инструкциите и след като се стегне го пускаме за кратко в микровълновата и го прибавяме към сиропа и водата. Прибираме в хладилника, за да започне да стяга.

По желание прибавяме и резенчета банан между плодовете и покриваме с желатина. Прибираме в хладилника, докато стегне напълно.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар