Желирана торта с компот

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
589
959
510
04/02/2017
"С такава торта преяждането със сладичко ни е в кърпа вързано "
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 872
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Желирани Сладкиши

Начин на приготвяне

Смесваме брашното и захарта, прибавяме ванилията, бакпулвера и нарязаното на парченца масло.

Започваме да го претриваме през пръсти, докато стане на трохи.

Прибавяме яйцето и замесваме ронливо бисквитено тесто, което притискаме по дъното и стените на форма с ринг и внимателно надупчваме многократно с вилицата и по ръба.

Печем блата в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-20 минути, докато стане златист. Вадим и охлаждаме.

Отделяме плодовете от компота, отцеждаме ги и ги редим върху студения блат.

Разтваряме желатина според инструкциите и след като се стегне го пускаме за кратко в микровълновата и го прибавяме към сиропа и водата. Прибираме в хладилника, за да започне да стяга.

По желание прибавяме и резенчета банан между плодовете и покриваме с желатина. Прибираме в хладилника, докато стегне напълно.

Професионална масивна трошачка за ядки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионална масивна трошачка за ядки
12.99 лв.
Виж ››

Ако сте привържениците на ядките и ги слагате в почти всички сладки, че и в някои солени ястия, не ви виждаме без професионална трошачка за ядки. Улеснете работата си в кухнята максимално с трошачката за ядки, която ще се справи с всеки размер и с всяка ядка.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар