Млечен трюфел със сусам

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
2965906
Млечен трюфел със сусам1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.

Необходими продукти

  • кондензирано мляко - 1 кутийка
  • масло - 250 г
  • бял шоколад - 200 г
  • кокос - 150 г кокосови стърготини за сместа
  • ядки - лешници, натрошени фино
  • сусам - за овалване
  • вафлени кори - смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете шоколада с малка част от кондензираното мляко на водна баня. Отделно разбийте маслото на пухкав крем и при непрекъснато бъркане добавете останалото мляко и шоколада, вече леко охладен.

Добавете и разбъркайте добре с кокосовите стърготини и смлени вафлени кори, така че да се получи смес, която може да оформяте на топчета.

Готовите бонбони оваляйте веднага в смес от сусам и натрошени или смлени ядки. По желание добавете част от ядките в сместа за бонбоните.

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: