Картофена баница с праз

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
591
1k
34
2k
20/03/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 814
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кори - 500 г точени
  • майонеза - 1 пакетче
  • газирана вода - 300 мл
  • праз - 5 стръка
  • картофи - 10 броя
  • сол
  • черен пипер
  • мазнина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите, обелете ги и ги настържете. Смесете ги със ситно накълцания и намачкан със сол и черен пипер праз.

Долейте малко мазнина и разбъркайте добре плънката. По желание добавете малко чубрица.

Разбийте добре майонезата с газираната вода. Вземайте по 2 кори, мажете ги с майонезената смес, слагайте от плънката и навивайте на руло.

Рулата подреждайте в намазнена тава. Отгоре полейте с цялата или една част от останалта майонезена смес.

Сложете картофената баница с праз да се изпече в умерено заграна фурна (на около 180 градуса).

Метална правоъгълна тава с дръжки 35см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална правоъгълна тава с дръжки 35см
18.00 лв.
Виж ››

Ще осъзнаете какво удобство е наличието на метална тава в кухнята, щом я получите. Позволява приготвяне на сладкиши, солени ястия, дори салата, ако е в по-голямо количество. Правоъгълната тава има дръжки за още по-голямо удобство при употреба.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар