Ezine.bg»Рецепти»Баница»Италианска баница с праз

Италианска баница с праз

Италианска баница с праз1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
150 мин.
Порции
1
"Чудили ли сте се някога италианските баби какви баници въртят - защото ние даже взехме, че опитахме една"

Необходими продукти

  • брашно - 250 г
  • яйца - 3 бр.
  • маргарин - 125 г или олио
  • картофи - 500 г
  • чесън - 1 скилидка
  • праз - 3 стръка
  • индийско орехче - 1 щипка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете кладенче в брашното, последователно прибавете разтопения маргарин, яйцата, счукания чесън и омесете тесто.

Добавете сварените и пасирани картофи, индийското орехче, сол и черен пипер, месете още 10-ина мин. и оставете тестото да бухне.

След това го разточете на две по-дебели кори, с първата застелете предварително намазнена тава, наръсете със ситно нарязания праз, полейте с тънка струйка олио и покрийте с втората.

Притиснете двете кори плътно с пръсти, за да няма достъп на въздух, печете баницата 30-ина мин. в умерена фурна и я поднесете, докато е още гореща.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: